Jaro v Piazze
s chutí chřestu a medvědího česneku

Jaro přichází a s ním i nové Piazza jarní menu. Chuťové pohárky vám roztančí dvě ryze jarní suroviny, a to svěží chřest a medvědí česnek. V kombinaci s dalšími sezonními dobrotami v naší nabídce vás probudí ze zimní letargie dřív, než řeknete “petrklíč”!

Začínáme předkrmem. Krevety obalené v křupavé tempuře na míchaném zeleninovém salátku s chřestem a domácí pikantní wasabi majonézou vás skvěle naladí na další jarní chody z menu.

Už naše babičky věděly, že osvěžující polévka z mladých kopřiv patří mezi ty nejvybranější jarní lahůdky. V Piazze jsme jí dodali šmrnc voňavým medvědím česnekem, na másle opečenými krutony a křepelčím vajíčkem.

A přicházejí hlavní chody. Milovníci italské kuchyně si nesmí nechat ujít luxusní krémové risotto s grilovaným kuřecím prsíčkem, ovčím sýrem pecorino a křehkým zeleným chřestem, které vám svou chutí okamžitě vykouzlí úsměv na tváři.

Pokud máte jaro spojené s čerstvou rybou, určitě neodoláte našemu grilovanému pstruhovi. Podáváme ho s rajčatovou salsou s medvědím česnekem a topinamburovým salátem doplněným šťavnatým hráškem a špenátem. Topinambur neboli jeruzalémský artyčok je plný vitamínů a minerálů, které po dlouhých zimních večerech nastartují váš organismus, a navíc si zamilujete jeho lahodnou chuť.

Jemná vepřová panenka, která se dokonale snoubí s omáčkou z nasládlého růžového pepře, zase potěší každého milovníka masa. Aby panence nebylo na talíři smutno, dělá jí společnost dozlatova osmažený chřest s nadýchaným bramborovým pyré.

Nechybí ani domácí pizza Primavera. S rajčatovým sugem, mozzarellou a parmezánem vám jarní zahrádku připomenou sladká cherry rajčata, čerstvě připravené bazalkové pesto a samozřejmě nemůže chybět sezonní chřest.

Pokud vás jarní menu v Piazze zaujalo, rezervujte si stůl na 778 545 787 nebo online na našich webových stránkách. Těšíme se na vás a buon appetito!