alcron restaurant logo black 01

Inovovaná legenda pražské kuchyně

alcronprague restaurant legenda

Inovovaná legenda pražské kuchyně

Právě na tomto místě se psala historie české kuchyně. Alcron je od roku 1932 etalonem kulinářského umění v zemi, proslulý nejlepší gastronomií a poskytovanými službami. Nyní se svěžím a moderním designem restaurace krásně zdůrazňuje své historické prvky včetně křišťálových lustrů a legendární kvalitu jídla. Plné využití potenciálu místních surovin a etická příprava pokrmů vytváří autentický zážitek pro vaše chuťové pohárky.

Objevujte vzrušující nové chutě. Naše koncepce plant-forward navazuje na bohatou tradici středoevropské kuchyně v modernějším a atraktivnějším hávu. Chuťově bohaté pokrmy na rostlinné bázi, striktně se však tímto směrem nevymezuje. Co to znamená? Můžete se těšit na večeři bez kompromisu se všemi přáteli, vegetariány i masožravci. A co může být lepší.

Klíčová je pro nás kvalita ingrediencí, která v maximální možné míře pochází od lokálních dodavatelů. Na scénu se u nás dostanou často podceňované či méně známé suroviny, díky nimž získá lokální kuchyně další rozměr.

ALCRON RESTAURANT

Alcron, není jen hotel nebo restaurace, ale jedno z nejzásadnějších míst moderní české gastronomie. Historické místo, kde se již po desítky let potkává skvělá kuchyně s perfektním servisem a pečlivě vybranými víny.

VÍNO V ALCRONU

Alcron, ikonické místo s historií, kde se již po desítky let potkává skvělá kuchyně s perfektním servisem a pečlivě vybranými víny.

Nejdůležitějším atributem při výběru vín pro nás není místo původu, odrůda, ročník či slavné jméno, ale jeho charakter. Proto v našem lístku naleznete, jak velmi tradiční vína z vinařství jejichž jméno je pevně vryto do vinařské mapy Evropy již po staletí, tak vína od mladých vinařů, kteří díky své píli a talentu přinášejí nové zážitky do našich sklenic. Ať už je to sklenička, lahev nebo párování s vaším menu, rádi vám pomůžeme vybrat správné víno, k vašemu pokrmu či speciální příležitosti.

VÍNO V ALCRONU

alcronprague restaurant vinny listek 2

Alcron, ikonické místo s historií, kde se již po desítky let potkává skvělá kuchyně s perfektním servisem a pečlivě vybranými víny.

Nejdůležitějším atributem při výběru vín pro nás není místo původu, odrůda, ročník či slavné jméno, ale jeho charakter. Proto v našem lístku naleznete, jak velmi tradiční vína z vinařství jejichž jméno je pevně vryto do vinařské mapy Evropy již po staletí, tak vína od mladých vinařů, kteří díky své píli a talentu přinášejí nové zážitky do našich sklenic. Ať už je to sklenička, lahev nebo párování s vaším menu, rádi vám pomůžeme vybrat správné víno, k vašemu pokrmu či speciální příležitosti.

BUSINESS LUNCH V ALCRONU

business lunch

BUSINESS LUNCH V ALCRONU

S potěšením vás zveme do legendární restaurace ALCRON na nové obědové menu. Tým kuchyně pro vás každý týden připravuje originální nabídku předkrmů, hlavních chodů i dezertů v souladu s konceptem „Plant forward“. Dopřejte si polední pauzu se svými kolegy či obchodními partnery v příjemném prostředí a zažijte kulinářské dobrodružství nové generace.

ALCRON RESTAURANT

Legenda, která nikdy nezapomíná na aktuální trendy a touhy svých zákazníků. Láska je totiž ze všech koření nejlepší.

POHOSTINNOST V SOUKROMÍ

Alcron Prague – privátní zóna

Privátní část restaurace s kapacitou pro 20 osob nabízí jedinečný kulinářský zážitek v intimní atmosféře. Je ideálním místem pro obchodní jednání, soukromý oběd nebo večeři a je dokonalým místem pro příjemné stolování v Praze s nádherným původním onyxovým krbem a osvětlením ve stylu art deco.

POHOSTINNOST V SOUKROMÍ

Privátní část restaurace s kapacitou pro 20 osob nabízí jedinečný kulinářský zážitek v intimní atmosféře. Je ideálním místem pro obchodní jednání, soukromý oběd nebo večeři a je dokonalým místem pro příjemné stolování v Praze s nádherným původním onyxovým krbem a osvětlením ve stylu art deco.

NÁŠ TÝM

Alcron Prague – Petr Kuděj Restaurant Supervisor

Petr Kuděj

Restaurant Supervisor

„Gastronomie je kulinářské umění, které je třeba vnímat všemi smysly. Rád objevuji netradiční kombinace chutí a užívám si komunikaci s hosty. Vždy se dozvím něco nového.

Po studiích a několika stážích ve slunné Itálii jsem se vydal nasbírat pracovní zkušenosti do Anglie. V Česku jsem několik let pracoval pro Zátiší Group v restauraci Mlýnec na pozici Chef de Rang. Později jsem měl příležitost vrátit se do Anglie, konkrétně do hotelu The Hundred House, jako zástupce manažera restaurace. V průběhu epidemie jsem zpátky doma našel uplatnění v Park Hotelu Popovičky, jako číšník a následně i jako vedoucí směny ve firmě Hájek a Boušová, kterou můžete znát pod názvem Ovocný Světozor. Nejvíc si vážím zahraničních zkušeností a všech skvělých kolegů, se kterými jsem měl možnost doposud spolupracovat.“

AlcronxAlmanac leden18295 1 scaled

Josef Křížek

EXECUTIVE CHEF

Josef objel půlku světa a vařil na spoustě zajímavých míst. Přitom chybělo málo, a jeden z talentů současné české gastro scény vůbec nevařil. Když se totiž Josef Křížek rozhodoval, co bude dělat, váhal mezi prací se dřevem a prací s jídlem.

Za to, co umí, vděčí šéfkuchařům a báječným kolegům, od nichž se učil. Hned po maturitě odjel do Londýna a vařil sedm let pod skvělými šéfkuchaři z Austrálie. Poté vařil například v luxusem vonícím Abú Dhabí a pomohl tam otevřít několik restaurací.

Následně zakotvil v Čechách a vařil v týmu fine dining restaurace Augustine a následně ve zcela odlišném konceptu restaurace Červený Jelen.

Čerstvě od září 2023 najdete Josefa Křížka v pražském Alcronu na pozici Executive Chef. „Je to zajímavá změna nejen čistě profesně – z pohledu profesního růstu, ale i tím, že se od masa posouvám mnohem více k zelenině“, vysvětluje Josef. Na jaře 2023 jste Josefa mohli zaregistrovat jako kouče Františka Hrdiny na nejprestižnější kuchařské soutěži Bocuse d’Or, která se konala v pražském O2 Universum (bylo z toho 4. místo).

Alcron Prague – Lukáš Hrdý, EAM, FOOD AND BEVERAGE

Lukáš Hrdý

EAM, Food and Beverage

Náš F&B manažer Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.

Alcron Prague – Tomáš Vostradovský, RESTAURANT MANAGER

Tomáš Vostradovský

Restaurant Manager

„Mám to rád, proto to dělám“ Tomášova odpověď na otázku proč zrovna gastronomie. Mám rád dobré jídlo, pití a ruch restaurace. Díky své zvědavosti jsem měl možnost zažít, jak fungují top restaurace v Londýně, Oslu, Kodani a u nás v Praze. Velkou zálibou se mi i díky působení v Grand Cru za dob Honzi Punčocháře stalo víno. Takže se mi postupně podařilo složit sommeliérské zkoušky WSET Advanced a Court of Master Sommeliers Certified.

Tak přijďte, rád se o Vás se svým týmem postarám a najdu tu správnou láhev pro Vás.

NADCHÁZEJÍCÍ UDÁLOSTI

alcron prague restarace velikonocni menu
alcron prague restarace velikonocni menu

Velikonoce v Alcronu

Restaurace
25. 03. 2024
03. 04. 2024
V restauraci Alcron jsou pro nás, souladu s kulinářským směrem plant-forward, klíčové lokální a sezónní suroviny. Ne jinak je tomu v případě našeho velikonočního menu, které je esencí přicházejícího jara a velikonočních tradic. Krásným příkladem je předkrm – salát z artyčoků, jakožto první zeleniny, která v Evropě začíná růst po zimě. Artyčoky…
V restauraci Alcron jsou pro nás, souladu s kulinářským směrem plant-forward, klíčové lokální a sezónní suroviny. Ne jinak je tomu v případě našeho…

Provozní doba

Pondělí

12:00 – 15:00

Úterý

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Středa

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Čtvrtek

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Pátek

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Sobota

18:00 – 23:00

Poslední objednávka oběda ve 14:30 hod.
Poslední objednávka večeře ve 21:30 hod.