Francouzský Degustační večer v Restauraci Baltaci Zlín

24. 05. 2023

Francouzská kuchyně se v průběhu historie zařadila na vrchol pyramidy světové gastronomie a právě proto nesmí chybět na naší rozmanité cestě napříč nejrůznějšími zákoutími kulinářských kultur celého světa.

Degustační večer „Dîner en France“ se bude konat 15. 6. 2023 od 18.00 hodin v Restauraci Baltaci Zlín, ve které Vám pan šéfkuchař Ladislav Jakoubek připraví pětichodové menu, které nás společně za melodií šansonů a speciálně párovanými víny přenese do romantické scény, jako z francouzského filmu.

Rezervace stolu je na degustační večery nutná, proto navštivte náš online rezervační formulář či volejte +420 777 355 334.

Pan šéfkuchař Ladislav Jakoubek, Gustave Eiffel kuchařského světa, má bohatou profesní historii ve které se vyjímá hlavně jeho dlouholetá praxe v kuchyni Pražského hradu.

Pro náš večer se rovněž budou hodit jeho zkušenosti získané ve vyhlášené francouzské restauraci Art Nouveau v Praze.

Neváhejte a vyzkoušejte na vlastní kůži jaké to je, jíst jako prezident.

Menu vám udělá exkurzi francouzskými delikatesami, které odstartují čerstvé Ústřice Fine de Claire. Následuje Carpaccio z řepy doplněné o chutný kozí sýr.

Vystřídané bude jemností v podobě Mušlí Sv. Jakuba.

Jako třetí degustační chod ochutnáme vyhlášené Šnečí ragú – pravou francouzskou chuťovku.

Hlavního chodu se zhostí telecí svíčková Sous-Vide s gratinovanými brambory a zeleninou připravenou speciální kulinářskou technikou „brunoise“. Celý chod je doplněn o omáčku z typické francouzské delikatesy – lanýžů.

A pokud chcete zážitek celého menu zakončit „po francouzsku“ těšit se můžete na nadýchané Profiteroles s karamelovým krémem a čokoládovým přelivem.

Opomenout nemůžeme vinné párování, které Vám přinášíme opět ve spolupráci s Vinotékou U Pešatů.

Mistři svého oboru, vášniví vinaři a dodavatelé jen těch nejkvalitnějších vín ze všech koutů světa.

Francouzská kuchyně bez vína, je jako Král bez koruny.

Luxusní večeře bude pravým zážitkem, který má smysl si vychutnat se svou drahou polovičkou, blízkými přáteli či jako příležitost k první schůzce.

A pokud máte ve svém okolí někoho, kdo je sběratelem gastrozážitků, věnujte jim poukaz, který mohou využít na večer plný francouzských specialit.

V případě, že nestihnete tento francouzský večer zažít, navštivte náš GASTOKALENDÁŘ, aby Vám neunikly další tématické večery. Na každý měsíc jsme si totiž pro Vás připravili Degustační večer, ze zákoutí světových kuchyní, z rukou slavých českých šéfkuchařů, které Vás chutěmi, vůněmi i atmoséfrou přenesou do lokální autentické restaurace.

Poznávejme Chutě světa s Baltaci.

Skladba Degustačního Menu „Dîner en France“.

Rervace stolu je na degustační večery nutná, proto navštivte náš online rezervační formulář či volejte +420 777 355 334.

Nahlédněte do galerie fotografií, která představuje minulé úspěšné degustační večery.