
BISTRO & BAR
Konvikt – neboli convictorium z latinského convivere, tedy „žít ve společenství“. Obecně označuje společný domov s jistým duchovním programem.
Bistro&bar v olomoucké Univerzitní 3. Kombinace unikátní atmosféry a moderní gastronomie v jádru barokního jezuitského konviktu z 17. století.
Tradiční suroviny v osobité formě. Sezonní kuchyně pro vegetariány, vegany i masožravce. Výběrová káva, neotřelá image a maximální pohodlí.
Přes den zdravé snídaně a obědy. S nocí drinky, lokální pivo, prvotřídní víno a kulturní program.
16-20/6/2025
Pondělí 16/6
Čočková s rajčaty a kokosovým mlékem (vegan) (A 9) k menu 25,- / velká s pečivem (A 1) 90,-
Pečené kuřecí stehno ve smetanové bylinkové omáčce s grenaille brambory, chřestem a citronem (A 7) 200,-
Steak z brokolice s asijským bramborovým salátem s vegan mayo, sójovou omáčkou, jarní cibulkou a koriandrem (A 6, 11) (vegan) 200,-
Úterý 17/6
Miso vývar s nori řasou (vegan) (A 6, 9) k menu 25,- / velká s pečivem (A 1) 90,-
Paprika plněná mletým hovězím masem, s rajčatovou omáčkou a bao knedlíčkem (A 1, 7) 210,-
Pšeničné nudle s rajčatovou omáčkou s curry a zázvorem, s okurkou, jarní cibulkou a koriandrem a smaženou cibulí (vegan) (A 1, 6) 195,-
Středa 18/6
Brokolicový krém (vegan) (A 9) k menu 25,- / velká s pečivem (A 1) 90,-
Šlehaný tvaroh s pečenými ranými brambory, uzenou makrelou, bylinkami, salátem, ředkvičkami a olejem z medvědího česneku (A 4, 7) 210,-
Bao knedlíček plněný uzeným tofu se zeleninou, okurkovým salátem s arašídovým dresingem, jarní cibulkou a sezamem (vegan) (A 1, 6, 11) 200,-
Čtvrtek 19/6
ZAVŘENO (soukromá akce)
Pátek 20/6
Minestrone (vegan) (A 9) k menu 25,- / velká s pečivem (A 1) 90,-
Hummus se salátem z okurek, rajčat, cibule, bylinek a karamelových kešu ořechů, s naší fokáčou (vegan) (A 1, 8) K tomu na výběr:
– Kuřecí shawarma
– Grilovaný sýr Halloumi (vege) (A 7)
– Falafel (vegan) (A 1, 11)
200,- / kombo 225,-
Kobliha z kvasu s pistáciovým krémem s bílou čokoládou (A 1, 3, 7, 8) 95,-
SNÍDANĚ
(do 11:00)
Francouzský toust z naší briošky, s jahodovou marmeládou, rebarborou, šlehaným mascarpone a bazalkou (A 1, 3, 7)
185,-
Míchaná vejce z volného chovu, s parmazánem, chřestem a naší fokáčou (A 1, 3, 7)
185,-
Kimchi grilled cheese sandwich s pažitkovou mayo a nakládanou ředkví (A 1, 7, 10)
150,-
Debrecínské párky s fermentovanou zeleninou, naší pikantní jablečnou marmeládou, hořčicí a naší fokáčou (A 1, 10)
135,-
Hummus se sezonní zeleninou, černými olivami s peckou, kořením zaatar, olivovým olejem a naší fokáčou (vegan) (A 1, 11)
165,-
ODPOLEDNÍ MENU
(od 16:00)
Grilled cheese sandwich se sýrem (vege) nebo sýrem a šunkou, a nakládanou ředkví (A 1, 7)
110,-
Kimchi grilled cheese sandwich se sriracha mayo a nakládanou ředkví (A 1, 7, 10)
150,-
Hummus se sezonní zeleninou, černými olivami s peckou, kořením zaatar, olivovým olejem a naší fokáčou (vegan) (A 1, 11)
165,-
Debrecínské párky s fermentovanou zeleninou, naší pikantní jablečnou marmeládou, hořčicí a naší fokáčou (A 1, 10)
135,-
Směs čtyř druhů pražených ořechů (100g) (vegan) (A 1, 5, 8)
70,-
KONVIKT NA DOMA
Naše kimchi (vegan) 100,- (+ 10,- záloha sklo)
Nakládaná ředkev 90,- (+ 10,- záloha sklo)
Fermentovaná sriracha 125,-
Kontakty
Otevírací doba
Pondělí: | 8:30 – 22:00 |
Úterý: | 8:30 – 22:00 |
Středa | 8:30 – 22:00 |
Čtvrtek: | 8:30 – 22:00 |
Pátek: | 8:30 – 22:00 |
Umělecké centrum Univerzity Palackého (Konvikt)
Univerzitní 3, 779 00 Olomouc
Rezervace


















