Antonín Bradáč působí od roku 2007 do součastnosti jako Executive Chef, Central – Eastern Europe, ELECTROLUX s.r.o., Division Food Service Equipment. Může se pochlubit mnoha kulinářskými oceněními. K jeho největším úspěchům patří prvenství na světové kuchařské soutěži Thailand Culinary World Challenge v thajském Bangkoku.
Přemysl Kos má již jednadvacetiletou praxi v oboru gastronomie. Na pozici šéfkuchaře působí 10 let, aktuálně v restauraci U Beranů. Patří mu 10. místo v Mistrovství České republiky ve filetování lososa. Jeho vášní je grilování - miluje nestardantní věci na grilu, jako např. dezerty, nebo větší kusy masa. Vyznává poctivou kuchyni, vaření z kvalitních surovin a nikdy nepohrdne sklenkou dobrého piva či vína. Je otcem tří dětí, které již od počátku vede ke kuchařskému řemeslu.
Tomáš Černý je zkušený šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu. Sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice, a nyní je šéfkuchařem renomované restaurace Dejvická 34, která se letos objevila v průvodci MICHELIN GUIDE PRAGUE 2021 a dokonce se zařadila mezi 5 pražských restaruraci, které získaly ocenění BIB GOURMAND. V prestižní odborné anketě Zlatý kuchař 2023 se Tomáš Černý umístil na obdivuhodném 7. místě z celkem 80 hodnocených šéfkuchařů.
Tomáš Černý je zkušený šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu. Sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice, a nyní je šéfkuchařem renomované restaurace Dejvická 34, která se letos objevila v průvodci MICHELIN GUIDE PRAGUE 2021 a dokonce se zařadila mezi 5 pražských restaruraci, které získaly ocenění BIB GOURMAND. V prestižní odborné anketě Zlatý kuchař 2023 se Tomáš Černý umístil na obdivuhodném 7. místě z celkem 80 hodnocených šéfkuchařů.
Přemysl Kos má praxi v oboru gastronomie 21 let, z toho 10 let působil jako šéfkuchař. Pravidelně se účastní Mistrovství České republiky ve filetování lososa a působí jako šéfkuchař v restauraci U Beranů. Již několik let vede svou vlastní restauraci.
Lektor: šéfkuchař Václav Kijonka alias "Mistr Vonka"
Šéfkuchař Václav Kijonka provozuje rodinnou pekárnu s názvem Mistr Vonka a denně připravuje dezerty založené na kvalitních českých surovinách bez chemického zpracování. Pro kurzy v Bistrotéce Valachy si připravil následující originální menu.
Lektorka Katka Hladká je milovnice japonské a indické kultury. Jednou za čas provozuje pop-up bistro Hungry cat, kde můžete ochutnat její připravované pokrmy. Již od mala jí byla předávána láska k vaření od jejího dědečka Emila. Jejím povoláním je technik a baví ji práce s čísly. Její hobby je právě vaření japonské a indické kuchyně.
Julius Surmaj je šéfkuchař a sushi master, který celý svůj život věnuje japonské kuchyni – už více než 22 let se specializuje převážně na sushi. Svou odbornost si budoval v prestižních restauracích, jako jsou Katsura a Koishi, kde se učil přímo od japonských mistrů. Dnes své zkušenosti předává dál prostřednictvím kurzů sushi pro veřejnost a věnuje se také cateringovým projektům a vlastnímu konceptu Small Fish, kde spojuje kvalitu, čerstvost a tradiční japonský přístup s moderním pojetím.