Akce ve městě všechny akce

Restaurant Chapelle

Dnes: 11:00–23:00
  • Pondělí: 11:00–22:00
  • Úterý: 11:00–22:00
  • Středa: 11:00–22:00
  • Čtvrtek: 11:00–22:00
  • Pátek: 11:00–23:00
  • Sobota: 11:00–23:00
  • Neděle: 11:00 – 19:30
  • Restaurant Chapelle
  • Restaurant Chapelle
  • Restaurant Chapelle
  • Restaurant Chapelle
5 • 4 • 1
20.09.2025 18:00
5 chodů, 4 šéfkuchaři a 1 someliér. Gurmánský zážitek, na který jen tak nezapomenete.

Srdečně vás zveme na jedinečný gastronomický večer v Restaurant Chapelle v Písku, kde se 20. září 2025 spojí síly čtyř výjimečných šéfkuchařů. Každý z nich připraví jeden ze skvostných chodů degustačního menu, které doprovodí pečlivě vybraná vína od renomovaného someliéra Jiřího Markuzziho.

Tomáš Černý - charismatický šéfkuchař a spoluzakladatel pražské restaurace Dejvická 34, která nedávno získala tři čepice v prestižním průvodci Gault & Millau. Svou cestu začal v hotelu Ambassador, aby později získával zkušenosti pod vedením Vita Mollicy v michelinské restauraci Allegro hotelu Four Seasons. Sedm let vedl kuchyni v La Finestra in Cucina, kterou pozvedl mezi nejuznávanější italské restaurace v Praze. Své umění zdokonaloval na stážích v italském Il Piastrino a rakouském Landhaus Bacher, a spolupracoval s michelinskými šéfkuchaři jako Stefano Ciotti, Lucco Pompili či Moreno Cedroni. Kromě vaření se věnuje i vzdělávání dalších kuchařů a své nadšení pro gastronomii předává v kulinářských kurzech.

Petr Kunc - uznávaný šéfkuchař restaurace Salabka, který své mistrovství piloval po boku hvězdných kuchařů ve Spojeném království. Pracoval s osobnostmi jako Albert Roux, Tom Aikens či Giorgio Locatelli. Sedm let působil v Londýně, kde jako součást VIP cateringové společnosti Rhubarb připravoval pokrmy pro ty nejnáročnější klienty - od královské rodiny v Buckingham Palace, přes Wimbledon až po Olympijské hry 2012. Od roku 2013 své umění předvádí v Praze, kde po působení v restauracích V Zátiší a SOHO zakotvil v roce 2016 v Salabce. Zde se svým týmem vytváří současnou kuchyni, která je právem považována za skrytý klenot pražské Troji. Taktéž obdržel ocenění Gault & Millau - dvě čepice.

Dominik Unčovský - vítěz národního kola Bocuse d'Or 2023, jehož kulinářská cesta začala v Pražském kulinářském institutu, kde asistoval při tvorbě kuchařských knih Romana Vaňka a Zdeňka Pohlreicha. Jeho profesní dráha vedla přes prestižní podniky jako La Finestra in Cucina, Sansho a Mánes. Zkušenosti sbíral také v kuchyních horských hotelů v Alpách a Jeseníkách a na měsíční stáži v Indii. Jeho talent a inovativní přístup ke gastronomii mu vynesly nejen vítězství v prestižní soutěži Bocuse d'Or 2023, ale také pozici ambasadora Makro akademie.

Roman Dolejš - domácí šéfkuchař Restaurant Chapelle, jehož kulinářská cesta začala v italské kuchyni, ale jeho srdce si získala rozmanitost francouzské gastronomie. Po absolvování hotelové školy gastronomické získával zkušenosti v italských restauracích. Zlomový moment přišel v roce 1999 během stáže v Lyonu, po níž působil jako zástupce šéfkuchaře v restauraci La Perle De Prague. Díky tomu absolvoval řadu stáží v michelinských restauracích, které formovaly jeho kulinářský rukopis. Po sérii úspěšných angažmá v prestižních podnicích zakotvil v roce 2020 v Restaurant Chapelle. Jeho talent a preciznost byly oceněny čepicí v prestižním průvodci Gault & Millau.

O dokonalý soulad pokrmů s vínem se postará Jiří Markuzzi, renomovaný someliér s více než 25letou zkušeností v oboru. Své znalosti zdokonaloval na stážích v prestižních vinařských oblastech jako Toskánsko, Piemont, Bordeaux a Švýcarsko. Již 13 let se věnuje dovozu a distribuci italských vín do České republiky a před 7 lety založil úspěšnou společnost VINO MARKUZZI. Jeho expertíza a zkušenosti z gastro-someliérských večerů, kde spolupracoval s předními šéfkuchaři, zaručují dokonalé snoubení vín s každým chodem večera.

_____

Degustační menu

Úhoř říční, jablko granny smith, koprová majonéza, N25 kaviár, citronový meringue se sečuánským pepřem, krémový rybí zauzený fond, jedlé zlato, louhované pečivo (solný květ, konopné semínko)

Tortellini plněné mléčným brzlíkem, pyré z fialové mrkve s lanýžovým kaviárem, omáčka z muškátového oříšku

Terina z candáta a humra, bramborový knedlíček plněný smržem, omáčka z fermentovaného chřestu, kaviár ze zeleného jablka

Pot Au Feu - telecí ořech 55°C, konfitovaný celer, nakládaná mrkev, bramborový fondán, Pěna z pažitky a libečku, consommé s lanýžem, fermentovaný pepř

České farmářské sýry, rebarborové chutney, kešu máslo, vafle

Křupavé tiramisu, glazé z Amaretta

Pralinky Salabka

_____


Rezervace na +420 606 040 045 nebo na restaurant@chapelle.cz

Už se nemůžeme dočkat!
CZECH MUSSEL WEEK 2025
21.09.2025 – 28.09.2025
Máme skvělou zprávu! 7. ročník Czech Mussel Weeku opět v naší restauraci.

Příliv chutí se blíží. Od 21. do 28. září 2025 vám naservírujeme tři jedinečné variace mušlí. A s naším voucherem 1+1 zdarma si tento gurmánský zážitek užijete dvakrát více.

Stačí čtyři jednoduché kroky:

1. www.czechmusselweek.cz
2. Výběr naší restaurace (seznam zapojených restaurací bude zveřejněn během léta 2025)
3. Online rezervace
4. Stažení voucheru

Pravá chuť moře na vás čeká.

Těšíme se na vás!

Nahlásit nepřesné údaje

Vaši informaci ověříme a budeme Vás kontaktovat, pokud nám napíšete svůj e-mail


Chráněno službou reCAPTCHA
Ochrana soukromí a Smluvní podmínky

text